✔️FRI FRAKT ✔️RASK LEVERANSE
Kontakta oss: [email protected] / +46851050378

9 GRUNNER TIL HVORFOR DU BØR UNNGÅ SOLARIUM

9 GRUNNER TIL HVORFOR DU BØR UNNGÅ SOLARIUM
24 oktober, 2019 cecilia
In Okategoriserade

9 GRUNNER TIL HVORFOR DU BØR UNNGÅ SOLARIUM

Det er ganske vanlig å gå til sitt lokale solarium for å få en bedre brunfarge, kanskje er du en av de trofaste solarium-kundene? Du har sikkert fått høre at du burde unngå solarium og vende deg til andre alternativ. Vi tenkte å gå igjennom hva som sies å være farene med å sole seg i solarium og hvilke alternativer som finnes.

Innendørs soling har økt i popularitet blant voksne og unge voksne de siste årene, som har økt risikoen for melanomkreft med 800 prosent hos kvinner og 400 prosent hos menn mellom 18 og 39 år, helt siden 1970. Selv om melanom bare utgjør to prosent av hudkreft tilfellene er det hovedgrunnen til de fleste dødsfallene av hudkreft.

Selv om denne alarmerende statistikken burde være nok til å sjokkere deg ut av et solarium for godt, har vi lagt ved 9 flere grunner nedenfor til hvorfor du bør unngå solarium;

 1. Det amerikanske departementet for helse og menneskelige tjenester har forklart ultrafiolett stråling (UV) fra kunstige kilder, karsinogener og setter dette i samme kategori som kjente kreftfremkallende stoffer som formaldehyd og arsen.
 2. Aggressiv hudkreft, økes med 5 prosent hvert eneste år.
 3. UVA-stråler trenger inn i huden, bryter ned kollagen og elastin i de øverste delene av huden. Dette kan lede til permanent skade, inklusive tidlige alderstegn, øyeskade, okulært melanom og nedsatt immunforsvar.
 4. UVA-eksponering fra solarium er omtrent 12 ganger sterkere enn utendørs soling.
 5. Langvarig eksponering for UV-stråling, selv uten å bli brent, kan føre til langvarig, uopprettelig DNA-skade.
 6. Solarium har vist seg å øke frigjøringen av endorfiner, hormonene som gir lykkens følelser, noe som kan føre til en avhengighet. En ny rapport fra en kreftjournal omtalte at UV-stråling har en positiv og vanedannende effekt på humøret ditt. Denne ideen om beroligende fremkallende soling støttes av en ny studie som fant ut at visse mennesker som har diagnosen med melanom fortsetter å gå til solarium.
 7. Risikoen for å utvikle melanom øker med 1,5 prosent hver gang du soler deg. For de som begynner å sole seg før 30 år, økes risikoen for melanom med 75 prosent.
 8. Tilfeller av hudkreft fra solarium har nylig overgått tilfeller av lungekreft forårsaket av røyking
 9. Du sparer til og med mye mer penger på å velge et nyttigere alternativ. For kun 30 minutter på et solarium, betaler du rundt 100 kroner. Går du fire ganger i måneden, koster dette deg 400 kroner. Du sparer altså 4800 kroner på å skippe solarium i ett år.

REDUSER RISIKOEN FOR HUDKREFT

I tillegg til å unngå solarium, kan du beskytte deg mot UV-stråling og redusere risikoen for å utvikle hudkreft ved å gjøre disse tingene:

 • Bruk solbeskyttelse med SPF på 30 eller høyere med et bredere spekter
 • Påfør solkremen flere ganger om dagen og etter svømming
 • Bruk en bredbratt hatt for å skygge ansiktet, ørene og nakken
 • Bruk solbriller som beskytter deg mot UVA- og UVB-stråler
 • Bruk solkrem når det passer

ALTERNATIV TIL SOLARIUM

Et smidig alternativ som ikke utsetter deg for noen UV-stråler, er å bruke brun-uten-sol produkter. Disse er veldig enkle å bruke og kan tas på hjemme innen bare noen få minutter. Du har dessuten kontrollen og kan velge hvor brun du ønsker å være. Om du aldri har brukt brun-uten-sol produkter tidligere, bør du lese om hvordan du forbereder huden din og hvordan du får brunfargen til å se jevn og naturlig ut.

Om du ønsker et enklere alternativ så finnes det alternativer som Tanrevel. Det er en smidig liten damp-basert maskin som brukes på huden for en jevn og naturlig brunfarge innen noen få minutter. I tillegg er den enkel å ta med hvor enn du drar! Les mer her.

Om du har brukt mye tid i solen eller på solarium – uroe deg ikke! Det er bare å besøke en hudlege for å se om du er i risikosonen og endre dine vaner. Så lenge du innser hvor viktig det er å unngå UV-stråling og at du fortsatt kan du få en vakker brunfarge!


ØNSKER DU EN JEVN OG FIN BRUNFARGE UTEN SOLARIUM?

Da burde du teste Tanrevel, den gir deg en fin og jevn brunfarge på bare noen minutter. Vårt naturlige DHA er skånsom mot huden din og gir deg en perfekt jevn brunfarge.

PERFEKT BRUNFARGE PÅ 2 MINUTTER!

Les mer